TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sultan Sazlığı Gerimi Dönüyor?

atalay atalay 31.10.2009 16:10:00
sultan sazlığına son iki aydır çevredeki pınarlardan su bırakıldı ve bir kısmına sular kapladı,ve o kısımlar kuşların cıvıltısı ile şenlendi.emelim o suların devamlılığı olması.doğa sevenlerin ilgisine.

PYTHON PYTHON 31.10.2009 18:05:00

çok güzel bir haber...

wolfkenan wolfkenan 31.10.2009 18:50:00

Allah razı olsun,doğaya gösterilen saygı,yaradanımıza gösterilmiş sayılır.

Sağol ustam bu değerli havadis beni çok sevindirdi.

Darısı su olmadığı halde kuş cenneti levhasıyla duran

Beylerli Kuş Cenneti (Acıgöl yanı)

Çorakgöl Kuş cenneti (Acıgöl-Söğüt Dağı arkası)

Selamlar.

rousettus rousettus 31.10.2009 19:44:00

haberler sevindirici.

yeni il müdürümüzden çok ümitliyim.

selamlar, Atalay Bey.

hamit54 hamit54 31.10.2009 21:29:00

Ne güzel, ne sevindirici haber.

Selamlar...

rousettus rousettus 1.11.2009 01:21:00

biraz reklam gibi olacak ama;

benim için bu güzelliklerin tekrar kazanılması daha önemli.

haber için:

www.seyrani.com/Detay.aspx?id=108

gokhun gokhun 2.11.2009 13:08:00

Süper haber bence ve darısı diğer eber gölü,gökgöl gibi sulak alanlarda.Selam.

diskuso diskuso 2.11.2009 13:47:00

Türkiye nin en önemli sulak alanlarından biri olan Sultan Sazlığına can suyu verilmesi sevindirici. umarım ruhsatsız açılmış yüzlerce kuyunun da üstüne gidir ve sazlık eski günlerine geri döner.

Darısı Akşehir gölünün başına...

baykan baykan 2.11.2009 23:26:00

Sultansazlığına yıl boyunca suyun akışını sağlamak görevimiz, bunun için öncelikle yöre halkının bilinçli bir şekilde su kullanımını öğrenmesi lazım.. ayrıca sizlerin desteği lazım,

surgeon surgeon 3.11.2009 00:52:00

Yeni müdürümüzün gayreti ve başta Doç Dr. Ahmet Karataş hocamızın önayak olmasıyla ümit verici gelişmeler yaşanmaya başladı. Buranın kurtuluşu diğer zor durumdaki alanlar için de bir ümit kaynağı olacaktır. Herkese kolaylıklar diliyorum. Darısı bizim Hancağız göletine...

Maximusgama Maximusgama 3.11.2009 01:22:00

Ali Rıza Baykan Bey in çalışmalarının sonuç verdiğini duymak çok sevindirici.Nerede ise tamamen elden çıkmış bir alanın geri geldiğini duymak her Kuş sevdalısı nı en azbenim kadar mutlu etmiştir eminim.Konuyu haberdar eden Atalay Bey ,Ahmet Karataş Hocam ve Müdürümüze destek ve teşekkürlerimizin eksik olmayacağına eminim. Tebrikler.Selamlar.

Kadird Kadird 3.11.2009 08:33:00

Böyle önemli bir konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Yeni İl Müdürü müze görevinin hayırlı olmasını dilerim.

Ahmet Hoca mızın emeklerine de özellikle teşekkürler.

Selamlar, saygılar...

eng55 eng55 3.11.2009 14:36:00

Çok sevindirici haber.Emeği geçen herkese tüm doğaseverler teşekkür ve minnet borçlu.Umarım yakında Trakuş Ailesi olarak oraya kamp yapar,kamuoyunun dikatini çekmekte yardımcı olabiliriz.

wolfkenan wolfkenan 4.11.2009 11:28:00

Hem çok sevindim hem de buruk bir üzüntü kapladı içimi.Güzelim Sultan sazlığına nasıl bu hallere düşürdük.Suğla gölü,Ereğli,hotamış sazlıkları,Seyfe gölü,Eber ve Akşehir gölleri.Denizlinin eski kuş cenneti Acıgölün tatlı su kaynak gölü.Kuru , ıssız ve hatta uçsuz bucaksız tuzlu topraklar.Yüzbinlerce kuşun evleri yokedildi.Bizim evi yıkmak istediler.Belediyeyi mahkemeye verdim 4 kez kazandım hem de Türkiye de Tarım Alanı kanunu sayesinde İlk bir belediyenin imar planını iptal ettirmiştim.Haberlere konu olmuştu.Ben evimi savundum ya kuşlar kime dava açacak.İzmirden profesörler 5000 dönüm 1.sınıf tarım arazisine imara açamazsınız demişlerdi.Kuşların evini hangi profesörler korudu???

tibet tibet 4.11.2009 12:25:00

Güzel haberlerde okumak varmış dünya gözüyle...Emeği geçen İl Çevre Orman Müdürlüğü ve çalışanlarına Doğa Derneği Tür Sorumlusu olarak teşekkürü borç bilirim. Öyle görünüyor ki Sultan Sazlığında sayılacak çok kuşumuz olacak bu kış.

Trakus a da bu tür haberleri ve forumları paylaştığı için teşekkür ederim.

Sevgiler...

berece berece 4.11.2009 15:59:00

Öncelikle hoşgeldiniz.

Yaptığınız bu değerli hizmetle tüm doğaseverlerin ve trakusçuların moralini düzelttiğiniz için çok teşekkür ederim.Başarılı çalışmalarınızın devamı dileğimle selamlar.

orhunbaba orhunbaba 4.11.2009 22:45:00

Atalay Abi pınarlardan bırakılan su devamlı akacakmı?Sultan sazlığı kurtulacak mı?

İnşallah,Selamlar.

Ayrıca aramıza yeni katılanA.R.Baykan müdür abimize de hoşgeldiniz diyorum.

baykan baykan 5.11.2009 23:09:00

yorumlarda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim,

inşallah bundan sonra Sultansazlığı gözümüzün bebeği olacak, artık sahipsiz değil,

Gelin önümüzdeki yıl 2 Şubat Sulak Alanlar gününü Sultansazlığında kutlayalım, tüm yetkili idareyi de buraya getirelim ve Sultansazlığının kurtulması için gerekenleri yerinde görsünler ve elbirliği ile kurtaralım. Ne dersiniz!

mrmehmet mrmehmet 8.11.2009 01:18:00

Sultan sazlığının suya kavuşması çok sevindirici bir olay. Suların devamının da gelmesi sazlıktaki doğal hayatın ebediyen sürmesini diliyorum.

Emeği geçen herkeze teşekür ederim.

Darısı diğer sulak alanların ve göllerin başına olsun.

Selamlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT