TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kuşlar için Önemli bir Ağaç: Atlantik Fıstığı (Pistacia atlantica)

Gnothi Gnothi 2.11.2009 23:26:00
Atlantik Fıstığı (Pistacia atlantica)

İsmi hazır anılmışken, kuşlar için önemli olduğunu düşündüğümüz bu ağaç için ayrı bir mail yazmadan edemedim.

Cemil ile Validebağ Korusu nda yaptığımız yaz ve sonbahar gözlemlerinde bu ağacın meyvelerinin bir çok kuş türü ve hatta Sincaplar için besin kaynağı olduğunu görüyoruz. Bu türün meyveleri ile iştahla beslendiğini gördüğümüz türler şunlar:

Ak Gerdanlı Ötleğen,

Küçük Ak Gerdanlı Ötleğen,

Karabaşlı Ötleğen,

Sığırcık,

İspinoz,

Kocabaş,

Serçeler,

Güvercin,

Kargalar,

Ardıçlar,

Papağanlar.

Ayrıca Ağaçkakanlar ile birlikte Çıvgınlar, Sinekkapanlar ve Kızılkuyruklar gibi böcekçi türler de devamlı ziyaretçileri arasındalar.

Çamlıca dan Fenerbahçe ve Moda burnuna kadar olan bölgede Atlantik Fıstığı çok yaygın ve oldukça yaşlı ağaçlar var. Park ve bahçe düzenlemelerinde, bu kadar çok türe ev sahipliği yapan bu "yerli" ağaç daha sık dikilir umarız.

Sevgiler,

Oğuz Mülayim

Gnothi Gnothi 2.11.2009 23:58:00

Oğuz bey e bu önemli gözlemi paylaştığı için tekrar teşekkür ediyorum.

Evimizin bahçesindeki incir ağacına gelip iyice beslenen, ardından gagalarını güzelce temizleyen serçeler dışında uzun süre gözleyebildiğim bir ağaç ve kuş çeşidi olmadığı için bu bilgiyi hemen sizlerle de paylaşmak istedim ve sizin de buna benzer gözlemleriniz varsa, paylaşırsanız ne güzel olur. hatta süper olur.)

Sevgiler, selamlar...

wolfkenan wolfkenan 3.11.2009 00:40:00

Bizim bahçede yemiş ağaçları var,en çok serçeler burda,birazda kumrular ama serçeler diğerlerini kovalıyor.Kavakların yapraktaki bitine çıvgın,söğüt bülbülü ,az saka doluyor.Çok türde dinlenmeye geliyor;Ağaçkakan,karga,baştankara,saksağan,kumru,serçe,ispinoz,kızılkuyruk,sinekkapan,ötleğenler,karatavuklar...

Esassa 10metrekare büyüklüğünde böğürtlen denilen bizim orman üzümü.Tüm türlerin baştacı ve saklanma yeri,hele çıtkuşu,çalı bülbülü,bülbül,baştankara,kızılgerdanın konser verdiği yer,selamlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT