TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Ekipmana Göre Arama Olanağı

hvdnsudan hvdnsudan 3.11.2009 18:30:00
Tüm üyelerimize sevgiler, saygılar. :)

Şu anda 17000 e yaklaşan fotoğraf arasında, tür ekle dahil değil sanırım, arama yaparken il, kuşun türü, yüklenme zamanı gibi seçeneklere göre arama yapabiliyoruz. Ayrıca üyenin hesabındanda fotoğraflarına bakabiliyoruz.

Acaba diyorum fotoğraflar arasında fotoğraf makinası ve/veya objektife göe arama yapabilsek nasıl olur?

Yani bizim merakımıza yeni kapılanların en büyük problemi hangi makine, hangi lens(objektif) oluyor. Kendisi için ekipman arayan ya da ekipmanları karşılaştırmak isteyen kişi, XXX makine ile çekilen fotoğraflar diye yada XXX objektif ile çekilen fotoğraflar diye aratabilse ve diğer ekipmanlarada göz atıp XXX şöyle XXX böyle diyebilse nasıl olur?

Tabi bu uygulama durumunda sitenin karşılaşabileceği zorluklarıda düşünmemiz gerek. Tahmin ederimki ciddi bir yazılım güncellemesi gerektirecektir.

Üyelerimiz ve site yönetimine duyrulur. Görüş ve düşünceler için teşekkür ederim.

wolfkenan wolfkenan 4.11.2009 13:03:00

Serhat Tigrel Abi,forumda açtığımız konulara küçük birde konuyla ilgili birkare fotoğraf koyabilsek daha şık olmaz mı diyorum,Saygı ve selamlar hocam,sağlıcakla...

eng55 eng55 4.11.2009 11:13:00

Yapılması zahmetli olabilir,ama çok faydalı olacağına inanıyorum.Bir çok fotograf meraklısı ekipman hakkında böyle bilgi ediniyor ve bilmediği siteleri bu sayede tanıyor.Ben de ilk ve sonraki ekipmanlarımı almaya hep böyle karar verdim ve birçok güzel doğa sitelerinin de bu şekilde farkına vardım.

serhattigrel serhattigrel 4.11.2009 01:13:00

Süleyman bey,

Makine ve objektif bilgileri bizde yazı olarak üye tarafından giriliyor. Herkes aynı makineyi farklı şekilde yazabiliyor.

eos1dmk3 veya eos 1D Mark III gibi.

Bu ikisinin aynı makine olduğunu siteye anlatmamız çok zor .

Bunun için , bizde il ve tür seçildiği gibi kamera ve objektif data base i kurulması gerekiyor.

Bunu kursak bile yüklenmiş 17.000 fotoğrafa faydası olmayacaktır.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT