TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

LÜTFEN!!!!!!!!

linka linka 8.11.2009 19:31:00
Arkadaşlar......

Ben yolda yürürken önüme bir bıldırcın düştü.Alıp bakıyorum ve şuan hafif yaraları var.Bir parmağı çok şişmiş.Ve şimdilerde de çok zayıfladı beslememe rağmen....Kanatlarını kestik ve yanımızda yürüyordu,saklanıyordu her akşam. Ama şimdilerde es alma taraftarıyız..

kuş erkek ama yinede 4-5 dişi alcaz..ufak bir kümes yaptık 100 e 60 ve

60 cm yuksekliğinde sizce yeterli mi...Ölme İhtimali VAR MI ?(tekirdağ da)????

Lütfen bilgilerinizi ve eleştirilerinizi soyleyin.......

(şuana dek 1 hafta1.5 haftadır ewdeydi)

kafasındada yara var çok hafif

wolfkenan wolfkenan 11.11.2009 22:44:00

Sevgili arkadaşımız yabaniyse zor yaşar ama yaşayanı var,tabi yem yirse.Ben tahtalıyı atmacanın elinden kurtardım ve uzunca yaşamıştı benim güvercinlerin içinde seneler önce.Kanat kırığı veya büyük darbe yoksa iyileşince salıver gitsin.Bıldırcın çiftliklerinden iyi bir çift alır beslersin.Yinede karar senin.

Bu arada fotoğraf yüklemediğine üzülüyorum.

Sevgi ve selamlarımla.

kutluvet kutluvet 11.11.2009 21:30:00

Selam,

Öncelikle bıldırcıın erkek olduğuna emin misiniz?

Genellikle yabani bıldırcınlar kafes yaşamında çiftleşmezler ama siz yne de deneyebilirsiniz. Bence b bıldırcına dişiler almak yerine iyileşmesini bekleyin. Sonra dikkatlice kestiğiniz kanatlarını çekin, yeni kanatlarının uzamasını bekleyin ve bulduğunuz yerde salın. doğadaki hayvanlar doğaya yakışır. Ayrıca bıldırcın alıp dişi ve erkek besleyebilirsiniz diye düşünüyorum. Başınaki yarya gözlerine kaçırmdan piyedif vb spray antibyotikli laç sıkabilirsiniz. Bir kere sıkmanız yaranın hemen iyileşmesine yeterli olacaktır. Parmağındaki şişlik içinse büyüklüğüe bağlı olarak, bandaj la sarabiliriniz. fucidin ve madecasolü az miktarda şiş olan yere sürüp ayağnda patik gibi fazla sıkmadan bir sargı yapıp 2 günde 1 değiştirebilirsiniz. Sargıyı yapamzsanız, kafesin altıı iyi temizliyorsanız günde 2-3 defa pomatları şiş olan yere sürebilirsiniz.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT