TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

MÜDAHALE ,AMAÇ ve VİCDAN-1

mochy mochy 8.11.2009 22:56:00
Sevgili Murat Cuhadaroğlu,
Manipulasyon konusunda açmış oldugun konuya fikrimi beyan etmemiştim. Sadece İsa Celik in röpörtajını yorumsuz olarak koydum. Kıyamet koptu. Bu konuyu sen ortaya attığın için ve polemiğe tekrar yol açmamak adına diret sana cevap veriyorum.
Tabiki Murat dışıda herkez yorum yapabilir. Ben olaya farklı acıdan bakıyorum.
GÖRDÜKLERİMİZİ AYNEN YANSITMAK FOTOĞRAFTIR,DÜŞÜNCELERİMİZİ VE İÇ DUYGUMUZU YANSITABİLMEK SANATTIR.
İlk önce su kırmızı göz konusuna gelelim. Farklı bir acıyla yaklaşayım. Ben bir matbaacıyım. Fabrikamda son teknoji makinalar ve yazılımlar kullanıyorum. Her türlü baskı programları mevcut. Sirketim 3 sene ust uste turkiye capında baskı birincilik ödülü aldı. Yani bu işlerden biraz anlarım ve piyasanın içerisindeyim. Sen uzun zamandır ortada olamayan bir türü keşvedeceksin. sonra bu fotoğrafıvdünya capında dergiler senden isteyecek. Sorarım Acaba bu kar amacı guden dergiler senin kırmızı gözlü kuşu baskı öncesi düzeltmeden mi basacaklardı?? Mümkün değil. Onlar müşterilerine en iyi görseli sunmak için baskı öncesi tüm düzeltmeleri yapacaklardır. Ve bizler o dergilere para vererek satın alacagız. Sen flah kullanıcan..Fizik kanunları göz cukurundan gelen ışık yansımasını kırmızı olarak verecek...Teknoloji bunu henüz çözemeyecek ve sen buna müdahale etmeyeceksin... öylemi... sen bize bu haberi önce duyuracaksın hemde bedava... Sonra müdahale ettin diye laf yenecek.Yok arkadaş VİCDAN dayanmaz...
Sevgili Murat, FOTOĞRAFTA YOKTAN VAR ETTİRMEDİĞİN VE VARDAN YOK ETMEDİĞİN SÜRECE müdahale et. Doğruyu yaptın. Ben bugun para vererek, merak için geo aldım. Sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Çünkü bizlere hiç bir çıkarın olmadığın halde bunu herkesten önce paylaştın.

Sağol var ol arkadaşım. Bildiğin yolda devam et.

(not)Bu yazımın birinci kısmıydı..Karekterler kısıtlı diye 2. sine yarın devam etme durumunda kalıcam...

karaani karaani 10.11.2009 17:37:00

İlker kaldı,gönlümden geçen bu,İnşallah onlarda ;) da gelir.

karaani karaani 10.11.2009 17:03:00

Son haftalarda gittikçe yükselen Trend,son 2 gündür Doruğa vurdu,Acayip güzel fotoğraflar yükleniyor.Ne yükleyeceğimizi şaşırdık :))

Çok güzel oluyor,çok zevkli,çok tatlı.

sitenin değeri gün geçtikçe artıyor,umarım böylede devam eder.

wolfkenan wolfkenan 9.11.2009 20:45:00

Bize bu sitede yazma ve bilgi ,görüntü paylaşımına olanak veren değerli üstad sayın SERHAT TİGREL abime teşekkürlerimi sunarım.Cem hocam hala mezgeldek gören varmı ben hiç göremedim de.42 yaşındayım 2 toy gördüm o kadar.Birde bağırtlak zannedip es geçtiğim mezgeldek kuşu ama çok sonra dergide görünce,iş işten geçince dank.Ayrıca beğenmediğimiz bu makineler bile yoktu.O zaman bilgisayar nerde,kitap,dergi bulmak en değerli belge,birde trt belgeselleri.

Murat ustam size iltifat olarak yazdıklarım zaten yazılmalı.Büyük ustalarımın olduğunu biz zaten biliyoruz.Sizin son günlerdeki başarınıza dikkat çekmek istedim sadece.Usta zaten bir elin parmağı türü dağlarda bulup bize gösteren sizsiniz.Yönetimin aradığı şartlara eğer uymuyorsa siler.Bizler bunu kabul etmişiz ta başında.Tüm kuralları kabul ediyoruz demişiz zaten.Yönetime hiç sitem edenimiz yok burda,zaten olmamalı.Tanımsızlara giden ve onaylanmayan tüm karelerimi sırayla siliyorum.Onları ve ekranı oyalamamak adına,kimseyede darılmam,çalışmaya devam.

Bizim için ailesinden,arazisinden,doğadan saatini çalıp çabalayan değerli hocalarımıza saygı ve selamlarımı iletirim.Onlar olmasa bizim tüm çabamız boşa.Herşeyi onlara borçluyuz.

Daha düne kadar kimseyi tanımıyor ve tanınmıyordum,önce Trakuş,biz 1200 dosttan bir bireyiz.Amacımız hep aynı.

Önce kuşlar sonra ülkem sonra Denizlim ve en son hobim için çalışmaya ,yazmaya devam edeceğim,izin verildiği sürece ve hiç sitem yok,olmayacak.Tüm arkadaşlara hayırlı akşamlar,selamlar.

CemDGT CemDGT 9.11.2009 14:38:00

Hemen sazanlık yapayım :))

"bugunku Mezgeldek gibi rastlantisal konuk :)) " İstanbulda görmemişsinizdir her halde.

Selamlar...

mochy mochy 9.11.2009 13:43:00

Sayın Hakan Perek düşüncelerinize saygı duyuyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

MuratC MuratC 9.11.2009 13:01:00

Moris bey,

Guzel yaziniz icin tesekkur ederim. Bunca senedir degistermidigim cizgiler ve bildigim dogrular ile devam edecegim, kuskunuz olmasin. Ancak site yonetiminin bundan sonra lacagi kararlarada saygi duyarim.

Suleyman bey,

Sizinde guzel yaziniz icin tesekkur ederim. Guzel ilitifatlariniz icinde ayrica tesekkur ederim onur duydum. Ama bu sitede benimde calismalarini hayranlikla izledigim bir cok arkadasimiz var. Buraya gelmemde ve kendimi gelistirmemde onlarinda payi cok buyuktur.

Sevgili Hakan,

Dun hep beraber saatlerce konustuk, sen ve ekremden sonrada devam ettik. Dediklerine zaten cogunluk itiraz etmiyor, yonetimde ayni fikirde. Hep beraber zaman taniyip, bazi seyleruin oturmasi bekleyecegiz.

Ancak baska bir onemli konuda, sen ve Ekrem bu sitenin bizler gibi cok onemli bir yer oldugunu biliyor ve soyluyorsunuz. Bence burada yapmaniz gereken eski bir takim olaylari geride birakarak, full-time geriye donmeniz ve bu yeni olusuma katkida bulunmaya ve sitenin kendini dahada ilerlere tasimasina yardimci olmaniz gerekir. Bunu fotograflarinizla, yorumalrinizla ve diger katkilarinizla yapmaniz gerekir. Haa, bundan sonrada hersey gulluk gulistanlik olmayacaktir, bu kadar insanin oldugu bir yerde ilahaki istenmeyen tartismalar, surtusmeler, egolar vb vb gibi olumsuzlar olacaktir. ne kadar kural koyarsak koyalim, ne kadar siki takip edersek edelim. Burada yapmaniz gereken bugunku Mezgeldek gibi rastlantisal konuk :)) olmadan ve herhangi bir olumsuzluga hemen kusmeden yola kaldiginiz yerden devam etmektir, diye dusunuyorum.

herkese selamlarimla

karaani karaani 9.11.2009 10:50:00

Manipülasyon vardır butonu tekrar koyulsun,devam edelim.

Kimsenin bir beğeni uğruna yalan söyleyeceğini,üçkağıtcılık yapacağını tahmin etmiyorum,eğer Manipülasyon yapıpta işaretlememişse,ortaya çıktığında sitede tutunabileceğini de sanmıyorum.

Ama şunuda söyleyeyim Kırmızı göze müdahale hangi kategoride değerlendirilirse değerlendirilsin,ben kırmızı gözlü kuş fotoğraflarını sevmiyorum.

Orjinal renkleriyle daha güzel.

hakan68 hakan68 9.11.2009 10:19:00

Diğer yandan yöneticiler kırmızı göz manüplasyon diyorsa bunun gereğini biran önce yerine getirmek zorundadırlar. Bunun için de kimse yönetimi suçlayamaz.dediğim gibi kurallar site yönetimi dahil herkezi kapsar.

Yönetimin ilk görevi kuralı uygulamaktır.Kural varken kuralı tartışalım sonra tekrar bakalım olamaz.Kural uygulanır, daha sonra ayrı bir platformda tartışılır.

Bu tartışma da kişilere saldırmayla, iğneleyici lafla olmaz.Burası kimsenin şahsi kavga yeri değildir. Herzaman şunu savunmuşumdur.yüzüme söylemeyecğin şeyi klavyede yazma. Sonuçları bazen ağır oluyor maalesef.

Bu anlamda yeni yönetime destek vermek burada bulunan herkesin görevi olmalıdır.Yeni bir sayfa açarak geldiler.Biraz zamana ihtiyaçları var.Bunları zamanla aşacaklarına inanıyorum. Her grup eski yönetime göre (Buna ben de dahilim)çok daha özverili ve iyi çalışıyor.Tür sayfaları, haberler fotogaleri tıkır tıkır çalışmaya başladı.

Bu arkadaşları yıpratmak siteye zarardan başka bişey kazandırmaz.

İşin özü kimseye sataşmadan, kişisel egoları ön plana çıkarmadan yapılan yorumlar, eleştiriler bu siteyi güçlendirir.

Bu site Türki ye için ornito için önemlidir.Olması ve ayakda durması gereklidir. Ben olsam da , olmasam da.

Herkese saygılar.

hakan68 hakan68 9.11.2009 10:11:00

Sayın Mooris Yaffe,

Aşağıdaki alıntı sizin yazınızdan alınmıştır.

İlk önce su kırmızı göz konusuna gelelim. Farklı bir acıyla yaklaşayım. Ben bir matbaacıyım. Fabrikamda son teknoji makinalar ve yazılımlar kullanıyorum. Her türlü baskı programları mevcut. Sirketim 3 sene ust uste turkiye capında baskı birincilik ödülü aldı. Yani bu işlerden biraz anlarım ve piyasanın içerisindeyim. Sen uzun zamandır ortada olamayan bir türü keşvedeceksin. sonra bu fotoğrafıvdünya capında dergiler senden isteyecek. Sorarım Acaba bu kar amacı guden dergiler senin kırmızı gözlü kuşu baskı öncesi düzeltmeden mi basacaklardı?? Mümkün değil. Onlar müşterilerine en iyi görseli sunmak için baskı öncesi tüm düzeltmeleri yapacaklardır. Ve bizler o dergilere para vererek satın alacagız. Sen flah kullanıcan..Fizik kanunları göz cukurundan gelen ışık yansımasını kırmızı olarak verecek...Teknoloji bunu henüz çözemeyecek ve sen buna müdahale etmeyeceksin... öylemi... sen bize bu haberi önce duyuracaksın hemde bedava... Sonra müdahale ettin diye laf yenecek.Yok arkadaş VİCDAN dayanmaz...

Evet VİCDANIM dayanamadığı için bu yazıyı yazmak durumunda hissettim kendimi. Yönetim bu yazdıklarınızı hakketmiyor kanaatindeyim Bir kural var ve bu kuralı yönetici arkadaşlarımız geç olsada uyguluyorlar.Yazdıklarınıza aklım yettiğince cevap vermeye çalışacağım.

Dergiler en güzel kareleri ve haberleri tabii ki sunmak zorundadır.Çünkü para ile satılıyorlar.

Her sitenin kendine ait kuralları var bunu kabul ederek bu sitelere üye oluyorsunuz.Kurallar ise kişi ve fotoğrafın değerine göre işlemez.Geneldir.

Burası bir paylaşım sitesidir ve kar amacı taşımaz.Bu yüzden para ile fotoğraf yükleyecekler başka siteye ( Varsa ben de yüklerim o siteye )istediği fotoğrafı parayla yüklerler.

Şimdi gelelim manüplasyon konusundaki şahsi düşünceme.

Fotoğrafın çekildiği ortamına bir hasar vermiyorsa, yani bir ekleme çıkarma yoksa ben karşı değilim.Kırmızı göz işine ise olumsuz bir müdahale olarak zaten bakmıyorum.Düzeltilmesi ben ce de uygun olur.

Bu da trakus fotoğraf yükleme kurallarından alıntıdır.

Fotoğrafta bulunmayan bir nesneyi eklemek ya da bulunan bir nesneyi silmek; renk doygunluğunu ve renk tonlarını aslından uzaklaştıracak kadar artırmak ya da azaltmak; keskinleştirme, gren giderme gibi işlemleri gereğinden fazla kullanarak kuşu ve çevresini aslından uzaklaştırmak doğa fotoğrafçılığının özüne uymayacağı gibi fotoğrafınızın değerini düşürecektir. Sitede paylaşılan fotoğrafın aslına yukarıda belirtilen ölçülerde uygun olup olmadığını belirlemek üzere site yönetimi adına Fotoğraf Forum Kontrol sorumluları, üyelerimizden fotoğrafın orijinal formatını (raw, nef vb.) isteme hakkına sahiptir.

Dikkat edelim kuşu ve çevresini aslından uzaklaştırmak deniyor.Yani kuşun gözü kırmısıysa onu aslına getirmek yani siyaha döndürmek zaten kurallara uygun. (benim anladığım bu )

wolfkenan wolfkenan 9.11.2009 01:54:00

Murat ustanın müdahalesi günün şartlarında normal olmalı çünkü teknoloji bile anca böyle düzeltebiliyorsa,o kuş flaşsız çıkmıyorsa,gece gezen bir yırtıcı ve anca öyle görüntüleniyorsa bu forumdaki anlaşmazlık niye.

O zaman kuş poz versin diye peşinde koştuğumuz her an ve çekim manuplasyon(müdahale)dur.Çekinceye kadar peşinde koşmuyozmu,uzaktanda olsa ısrarla belgelemeye çalışmıyozmu,kuşu büsbüyük ekran yapmıyozmu,ekran kirliliğine ,parlaklık,netlik kısmına hiç dokunmuyozmu.Site yönetimi nasıl istiyorsa zaten o kuralda kabul görecek,forumda sadece düşünce yorumu yerine kuralkoyalım gibi site işine karışmaya ne gerek var.Ayrıca sitenin kabul görmeyeceği bir kareye kişiyle uğraşmak adına sanki sen sildirtecek gibi saldırmak niye.

Fotoğraf karesini çeken arkadaşlarımızın hepsinin amacı belli,sitede sivrilmek adına demogoji yaparak kişi haklarına saygıyı kaçırmamak lazım,madem bu iş için bir aile içine giriyoruz,ailenin devamı için önce saygı,amaç ve vicdan ön planda olmalı.Doğa ve çevre adına herkese iyi geceler.Selamlar.

wolfkenan wolfkenan 9.11.2009 01:52:00

*wolfkenan Sil 08.11.2009 20:10

Hocam iki gündür bende kendi çapımda gözlem yapmaya ama esasıysa doğayla bütünleşmeye gittim ailemle.

Ancak akşamdan sonra sitemize giriyorum.

Şu an emin olun burda olsanız veya ben orda olsam sizin bu emek veren ellerinizi sıkmak için size koşardım.

İnşallah burdanda birşey çıkaran olmaz ama sizin gibi kaç usta var bu sitede.Parmakla gösteren varsa söylesin.Şu an siz ve Naci Eyüboğlu ustam zirvedesiniz.Sonra sıralama devam ediyor bence bu benim düşüncem ve kimse değiştiremez.Ayrıca böyle belgelerde mükemmellik aramak abes kaçar.Hayırlı akşamlar,selamlar.

Sakın diğer ustalarım kızmasın şu anki çalışma azim ve başarısına göra değerlendirdim dostlarımızı.Ne demişler çalışan kazanır... *

Bugün Murat ustaya yazdığım yorumdu ama insan başarıya bile yorum yazarken 2 kez düşünürmü burda bir yerde hata var.Yardım konusu, yapacak yardımında hepsinde insanlar o anki duygularını belirtmede çekinti yapıyorlar durumu var.Makine konusunda ön yargılarla ayrıca kimse kimsenin maddi durumunu bilemezki makinaya bakarak makinesine göre kişinin karakteri ve çekimi hakkında dank diye yazıyor.Ne demişler büyükler imanın ve paranın kimde olduğu bilinmez.Bazen yorumlar aynı köy kahvesi muhabbetine dönüşüyor.Her insanın belli bir yoruma durma durumu vardır.Kimi sessiz olabilir,kimi fişek.Herkes önce yaklaşımına dikkat etmeli,kimse kimseyi yargılamamalı,sonuçta aynı uğraş içindeyiz.Burası suç mahalimiki.

Bizi herkes seyrediyor diyoruz üslup ve atışmaya dönen yorumlar.

Önce kendine nasıl davranılıp yaklaşılmasını istiyorsan öyle yaklaş arkadaşına,egonu burda başka türlü tatmin et.Doğa için ...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT