TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sn Fotograf Kontrol Kurulu,

MuratC MuratC 10.11.2009 13:17:00
Oncelikle ifade etmeliyimki bir cok soruna ve sikintiya neden olan fotograflara mudahele konusunu tekrar gozden gecirip daha detaylandirdiginiz icin tesekkur ederim. Kararlari ben sahsen saygiyla karsiladigimi ve herkes gibi uyacagimi ve tekrardan tartismalara acmayacagimi ifade etmek isterim.

Ancak kurallar her ne kadar detayli yazilirsa yazislin insanlar muhakkak bir acigini bir deligini bulmaya gayret ederler. Gelecekte tekrar benzer diyaloglari yasamamak adina birkac konuda yorumlarinizi rica ediyorum.

- Fotograf mudaheleleri yazinizi tekrar tekrar okudum. Goz duzeltme konusunda yaptiginiz aciklamada ozellikle Boyama fircasi, klonlama araclarinin kabul edilemez oldugunu acikca belirtmissiniz. Sizlerinde bildigi gibi PS ve benzeri programlarda bir sonuca olusmak icin duzinelerce yontem vardir. Simdi ben, gozu orjinal rengine dondurmek icin koyultma, renk doygunlugu ayarlama, vb vb gibi kabul edilebilir mudahelerle su kirmizi parlamasindan kurtulabilecekmiyim? Oyleyse vay efendim goz kirmizi olmasi gerekirken niye siyah oldu denmesin. Ben belkide boyle gormek istedigim icin oyle yorumladim. Bunu tam bir netlestirelim lutfen...

- Ikinci olarak, "Flaşlı çekimlerde fotoğrafçıya düşen, her türlü teknik imkanı kullanarak çekim esnasında istenmeyen renk, ton veya ışık oluşumlarının önüne geçmektir." yazmissiniz. sahsen bende elimde olsa PS de zmana oldurmek yerine bunu arazide yapabilmeyi kesinlikle tercih aderim. ANCAK, bu is teoride mumkun olabilirken arazide ve doga fotograciliginda pratikde mumkun degildir. Bu konuda Ishakkusu fotografim altinda Kadir beye aciklamalarda bulunmustum. http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=23900

Bu konuda eger benim bilmedigim bir baska yontem varsa, paylasirsaniz samimiyetle memnun olurum.

Bu yazima lutfen diger uyelerden baska yorumlar, itirazlar veya dusunceler eklenmesin. Konuyu uzatmamak adina sadece Fotograf kurulu yoneticelirimizin bu konuya bir aciklik getirmesini rica ediyorum.

Selamlarimla

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT