TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tutsak Keklikler

ZIRVANA ZIRVANA 15.11.2009 11:06:00
Bizim Şehirde (Eskişehir) Pazar günleri Hurda pazarı kuruluyor... .. Eskiden sık sık giderdim şimdi pek gitmiyordum... Bugün gittiğimde ev güvercinlerinin satıldığı yerde 5-6 Çift keklik vardı... Tanesine 50TL. istiyor....istersen çift aldığında indirim yaparım dedi... Keklik satması normal mi? normal değilse ne yapmak lazım? ....

snglyigit snglyigit 18.12.2009 17:36:00

Çiftliklerde doğal hayatı tanımadan yumurtadan yetiştirilen kekliklerin alıp satılması üzücü de olsa sanırım yasal. Çünkü pek çok yerde keklik veya bıldırcın üretim çiftlikleri var ve bunlar tabela asabiliyorlar. Aynı çiftlikler az sayıda sülün ve tavuskuşu da üretiyor ve yavruları 3-4 aylıkken satıyorlar.

hamit54 hamit54 19.11.2009 16:16:00

Bir arkadaşım oluşturduğu çiftlikte kınalı keklik, çil keklik, bir kaç sülün türü,

yeşilbaş, mavi tavus kuşu, güvercin, gibi kuşlar için doğal yaşam alanlarına

yakın ortam oluşturmuş, orada onlara bakıyor.

Yetiştirdiği kekliklerden 40 kadarını daha önceki zamanlarda

araziye salmış, gelecekte de benzer salıverme işlemi gerçekleştirecek mi

bilmiyorum, zira saldığı an dan itibaren avcılar peşlerine düşecek

ve gerekeni yapıp genirerek kutlayacaklar attıklarını vurmakla.

Bir kaç kişi olarak bizler boş yere koşturuyoruz yüreğimizi klavyeler üzerinde,

ve de boş yere sadece konuşuyoruz...

Şunu kabul edelim ki, gücümüz yok...

dede dede 17.11.2009 08:49:00

Geçenlerde TV de, sadece sonunu izleyebildiğim bir programda tanıtılan bir keklik üretme çiftliğinden görüntüler vardı. Çiftlik sahibi 18.000 kekliği olduğunu, tanesi 10 TL. den sattığını, zaman zaman doğaya salmak üzere de alındığını, ancak kriz nedeni ile resmi kuruluşların bir süredir bu tür alımları yapmadığını söyledi.

VolkanAkgul VolkanAkgul 16.11.2009 19:12:00

Arazi dönüşü yanılmıyorsam Amasya taraflarında sülün ve keklik fabrikası vardı . . Sanırım av amaçlı satılıyor!

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT