Başlıkta da yazdığım gibi
Moğanda neler oluyor? merak ediyorum.
Dün, Ankara dönüşü kapalı havaya ve hafif yağmura rağmen, kısa bir Mogan kaçamağı yaptım. İlçe merkezindeki kalabalık Karabaş Martı toplulukları dikkatimi çekti ve Beykozun orada ilk molayı verdim. Evet epeyce kalabalıktı kuşlar. Sakarmekeler bile balık yiyordu. Daha sonra Bizimçatının oraya vardım. Burada da kuşlar balık ziyafeti çekiyordu.
Kıyıya vurmuş balıklar, kenarda can çekişenler ve toplanarak elle ğiile yakalanacak derece hareketsiz kenara yaklaşmış sazanlar. çoğu bir karış kadardı, bazısı 30 cm ve daha uzun.
Başta Ankaralı arkadaşlarımızın ve ardından ben de dahil diğer illerden gelip geçenlerin sıkça uğrak yeri olan, Moğanda bir anormallik mi var yoksa kışın soğuklarla birlikte gelen bir hadise mi?
Daha kış tam manasıyla gelmedi, kar yok, don yok. Televizyon izleme huyunu yıllar önce terkettim. Gazete haberlerinde de kaçırmış olabilirim dedim. Az önce Uşak ta bulunan USOBDER kısa adlı derneğin başkanı ve arkadaşım İsmail Beyden gelen mesajla kuşkularıma daha da arttı.
Televizyon anlayışlarını asla tasvip etmesem de YabanTV aracılığıyla yapılan haber şu adreste:
http://www.yabantv.com/haber/1518-mogan-golu’;nde-neler-oluyor.aspx
Özellikle Ankaradan olan arkadaşların konuyla ilgili bilgisi, gözlemi veya fotoğrafları varsa, paylaşılmasında yarar olduğunu düşünerek bu forumu açıyorum.