TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Moğanda Neler Oluyor?

rousettus rousettus 17.11.2009 20:45:00
Başlıkta da yazdığım gibi Moğanda neler oluyor? merak ediyorum.

Dün, Ankara dönüşü kapalı havaya ve hafif yağmura rağmen, kısa bir Mogan kaçamağı yaptım. İlçe merkezindeki kalabalık Karabaş Martı toplulukları dikkatimi çekti ve Beykozun orada ilk molayı verdim. Evet epeyce kalabalıktı kuşlar. Sakarmekeler bile balık yiyordu. Daha sonra Bizimçatının oraya vardım. Burada da kuşlar balık ziyafeti çekiyordu.

Kıyıya vurmuş balıklar, kenarda can çekişenler ve toplanarak elle ğiile yakalanacak derece hareketsiz kenara yaklaşmış sazanlar. çoğu bir karış kadardı, bazısı 30 cm ve daha uzun.

Başta Ankaralı arkadaşlarımızın ve ardından ben de dahil diğer illerden gelip geçenlerin sıkça uğrak yeri olan, Moğanda bir anormallik mi var yoksa kışın soğuklarla birlikte gelen bir hadise mi?

Daha kış tam manasıyla gelmedi, kar yok, don yok. Televizyon izleme huyunu yıllar önce terkettim. Gazete haberlerinde de kaçırmış olabilirim dedim. Az önce Uşak ta bulunan USOBDER kısa adlı derneğin başkanı ve arkadaşım İsmail Beyden gelen mesajla kuşkularıma daha da arttı.

Televizyon anlayışlarını asla tasvip etmesem de YabanTV aracılığıyla yapılan haber şu adreste: http://www.yabantv.com/haber/1518-mogan-golu’;nde-neler-oluyor.aspx

Özellikle Ankaradan olan arkadaşların konuyla ilgili bilgisi, gözlemi veya fotoğrafları varsa, paylaşılmasında yarar olduğunu düşünerek bu forumu açıyorum.

rousettus rousettus 17.11.2009 20:46:00

Özellikle Ankaradan olan arkadaşların konuyla ilgili bilgisi, gözlemi veya fotoğrafları varsa, paylaşılmasında yarar olduğunu düşünerek bu forumu açıyorum. Dilerim, gözlemlerim beni yanıltmıştır.

hamit54 hamit54 17.11.2009 21:31:00

Geçen ay bıyıklı baştankara için gittiğimde, Bizim Çatı tarafındaki sazlık alandan çıkan, Ankara Belediyesi nin arkasında ilaçlama sistemi olan

2 aracını görmüştüm.

Belki oraya su almak için gelmiş olacaklarını düşündüğüm için,

aklıma alanda ilaçlama çalışması gibi bir ihtimal getirmedim,

belki de getirmek istemedim.

Sivrisinekler için bataklığı kurutmak... düşüncesi hala hakim olabilir mi?

Öyle ya orada bir çok nüfuzlu(?) var, ricaları kırılmamış olmasın sakın.

Dilerim akıllandığımız zamanları görebilirim...

ceer ceer 17.11.2009 21:46:00

yaklaşık bir ay önce gittiğimde moganda karaya vurmuş binlerce balık gördüm demekki ölümler hala devam ediyor. bende sebebini anlayamadım. kirlilikten olabilir diye düşünmüştüm, ilaçlama hiç aklıma gelmemişti olabilir beklerim böyle bir davranış bu insanlardan

PYTHON PYTHON 17.11.2009 21:47:00

bence gölün kirletilmesinin yanında suyun doğal dengesini sağlayan dip yosunlarının gölden kaldırılması ile suda oksijen sorunu oluşmuş olabilir...:(

hamit54 hamit54 17.11.2009 22:04:00

Bir şey daha aklıma geldi şimdi.

Kıyıya çok yakın balıklar görmüştüm, boyları 15-20cm civarında,

Zafer Tekin hocam makinemde gördüğünde

balıklar kıyıya mı gelmiş... dedi olağan dışı gibi bir ifade ile.

Gnothi Gnothi 18.11.2009 00:10:00

moganla ilgili haberde yapılmış.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=964361&Date=16.11.2009&CategoryID=85

böyle kötü haberleri duyduğumda, gördüğümde hiç inanmak istemiyorum, gercekler acı maalesef.

sunu da cok iyi biliyorum, doğayla içiçe olabilmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

selamlar...

Gnothi Gnothi 22.11.2009 23:54:00

farklı bir sitede yer alan haber:

http://www.ntvmsnbc.com/id/25022385/

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT