Selim Bey, tekrar teşekkür ederim, fotoğraflarınızı aldım postadan.
Ben; şimdilik sadece araziye gittiğimiz alanda, yol kenarına ya da arabamızın üzerine tutturabileceğimiz bir afiş hazırlamaya öncelik vereceğim. Kamuflajda fotoğraf çekim yerinde beklerken; yol kenarında veya arabanın yanındaki fotoğraflı ve yazılı bilgi afişi, kişilerin merakını biraz giderecektir sanıyorum. Fakat hepimizin daha önceleri karşılaştığı gibi çok meraklı kişiler :) , ya da eğlence arayan kişiler bize seslenebilir, kuşları kaçırmak için korna da çalabilir veya yüksek sesle bize seslenebilir ... Yine; yöredeki kolluk kuvvetleri bizlere doğru spontan kontrol, ya da ihbar üzerine ( define aradığımız, kaçak avcı olduğumuz ihbarı, vb. gibi ) kontrol için gelirken en azından daha az gergin gelebilirler.
Afişte; arazide ve kamuflaj altında bizi uzaktan nasıl gördüklerine ait 3_4 fotoğraf olsun dedim, büyük lenslerin görüntüleri olsun diye düşündüm, uygun bir kısımda Trakus.org logosu ve açılımı, kişilerin üye olduğu amatör fotoğraf topluluklarının logoları ( IFSAK, AFSAD, DEFSAD, gibi ) ve açılımları, üyelikleri varsa Doğa Dernekleri logoları ve açık isimleri olmalı diye düşündüm. En tepede ise göze çarpan harflerle " BURADA KUŞ VE DOĞA FOTOĞRAFI ÇEKİMLERİ YAPILMAKTADIR " yazısı olmalı diye düşündüm.
Arkadaşlarımızın bu forumda anlattığı güzel fikirlerden olan, yazılar ve fotoğraflar içeren CD hazırlığı ve uygun ebattaki _ uygun sayfa sayılı broşür ise; Trakuş.org öncülüğünde olmalı bence. Aramızda kalemi kuvvetli değerli arkadaşlarımız var, aylık e_mecmualarda ne güzel yazılar okuyoruz, arazi ve anı notlarında çok zevkli anlatımlar görüyoruz. Böylece oluşturulacak yazı ve fotoğrafların toplandığı bir broşür hem gittiğimiz yerlerde Belediye Başkanlıklarına, Muhtarlıklara, kahvehanelere, okul müdürlüklerine, hatta işlek restoranlara verilebilir.
Yine daha önce Serhat Bey in Ankara ya gönüllü kişilerle gitmek için çağrı yaptığı, mesela Milli Parklar yetkililerine ve ilgili Bakanlıklara, trakus.org sitesi sayfaları anlatımı yanında fiziki bir belge de bırakılmış olur. Yani, bu broşürde çeşitli güzel ve anlamlı fotoğraflar lüzumlu olacaktır, hem kuşlar hem memeliler, hem de diğer doğa fotoğrafları.
Tüm arkadaşlarımız bu broşürün hazırlanmasına katkıda bulunacaklardır diye tahmin ediyorum .
Sevgiler, selamlar,
Arslan .