Teşekkür.....CAN SUYU PROJESİ
mochy 4.12.2009 11:28:00
Fotoforumdaki (wolfkenan) da yazdığım yazıyı tekrar burada yayımlıyorum..
Merhaba Süleyman dostum..
Sağsağlim döndüm..Fotoforuma haber yaptığın için öncelikle sana ve yorumda bulunun dostlara teşekkür ederim.
Bu projeyi duymamıza ve ilişkiye geçmemize sebep olan Trakuş sitesi ve yönetimine ayrıca teşekkür ediyorum.
Bu vesile ile,
Anadolu insanının sıcak kanlılığı ile beni misafir eden Başta Denizli bölge orman müdürü Sayın Adem Oklu beye, bölge şube müdürümüz Nevzat Sicimli beye, bizi Eskere bölgesindeki lojmanlarında misafir eden genç mühendis arkadaşlarımızdan Sayın Erol Güner,Serkan Kızılel,Murat Bilici ve Hüsyin Küçük arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..
Yapılan projeyi Nevzat bey tekrar tekrar burada dile getirdi, Sevgili Süleyman da (wolfkenan) yapmış olduğumuz gezi ve gözlemleri burada üyelere aktardı..
Bunlara ek olarak beni çok sevindiren bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum..
Bu projeyi başlatan Denizli Bölgesi Orman Müdürlüğü bağlı olduğu Orman Bakanlığı içersinde örnek gösterilerek, Türkiyedeki diğer müdürlüklerinde aynı uygulamayı yapmasını istemiş.. Ben oradayken Uşak ve İzmir bölgelerinden Nevzat beyi arayarak bu proje hakkında detaylı bilgi alıyorlardı... Eğer İZMİR Orman Bölge Müdürlüğü de yatırım kararı alırsa doğduğum topraklara yardım etmeyi borç bilirim.
Umarım Tüm memleketimin topraklarında bu uygulama başarıya ulaşır ve canlı popülasyonu artar.
Nevzat bey sayesinde müthiş bir orman gezisi yaptık.Doğa harikası bir yer..Ardıç ağaçları ve diğer ağaçtürlerinin güzelliğini anlatamam.
Kuş popülasyonunun ağaç oluşumundaki doğal katkısını Nevzat bey bana anlattığında bir kez daha suyun nekar önemli olduğunu anlamış oldum.Çünkü Labaratuvar ortamında yetiştirilen ardıç filizlerinin yerine, ardıç kuşlarının pisliğinin bu ağaçların oluşumundaki katkısı inanılmaz.
Nevzat bey, bunun gibi proje olarak yapılan ,biyolojik savaş yöntemlerini anlatınca hayret ettik. Hele devasa kırmızı karınca yuvalarının başka yerden taşınıp bu bölgelere alınması ve bu sayede zazarlı böcekleri yiyen kırmızı karıncaların doğaya katkısı projesi beni çok etkiledi.
Çok şey konuştuk,dertleştik,çok şey öğrendim,yeni dostlar edindim.
Yolunuz Denizliye düşerse, tam bir doğa aşığı Nevzat ağabeyime ve Süleyman dostuma uğramadan geçmeyin derim.
Kendinizi evinizde gibi hissettiriyorlar..
Sağol Nevzat bey sağol Süleyman iyiki varsınız ..!!
Sevgiler Selamlar..
wolfkenan 4.12.2009 13:47:00 Dostum ben ne yaptım ,sadece tanıştırma faslına yardımcı oldum,şu an doğaya yaptığım gözlemler ve kuş salımı yapıyorum o kadar.Bu sayede senin gibi mert,mütevazi ,kardeşim kadar değerli bir dost edindim,senden başka dostlar da edindim ama senin yerin başka.
Nevzat müdürüm abim,hemşerim zaten,Adem müdürümlede biraderimin eşi tarafından akraba çıktık,bana ölen sülün anaçlarım yerine üretmek vede üretince salmamız için anaçlar verelim dedi.Bu işten ençok çocuklarımıza kalacak doğamız kazançlı çıktı.Adem beyin anlattığı keklik,bıldırcın ve sülün üretip salan üreticilere yemini dahi tedarik ediveriyorlarmış,bunları da öğrenmiş olduk,inşallah güzel şeyler yapıyoruzdur,sizlerin katkısıyla tabiki.Bu yapılan herşeyi TRAKUŞA borçlu olduğumu söylemeliyim.
Serhat abim bu siteyi kurmasa,seni,üyeleri,usta ve hocalarımı,Berrin hocamı tanımam imkansızdı.Şimdi ufkum genişledi.Yapacağım işler çoğalsada zevkle yapmaya devam edeceğim.Sana ve tüm dostlarıma
ve de tüm orman çalışanlarına saygı ve selamlarımı sunarım.