Tepesi, yüzü, kanatları ve kuyruğu siyah, kuyruk sokumu beyazdır. Erkeğin alt tarafı kırmızı, dişininki açık kirli pembedir. Gencinin başlığı bulunmaz. Uçuşta beyaz kanat çizgileri ve kuyruk sokumu belirir. Çoğunlukla ürkektir, yerini pes ıslığıyla ele verir: dyu. Bu sesinin üç kere tekrarından oluşan zayıf ve cılız ötüşü vardır. Sık dokulu ibreli ya da karışık ormanlarda ürer, kışın bahçelerde de bulunur.